top of page

Överaska och bjud på en alkoholfri påskdrink nu i påsk!

Perfekt om du får gäster eller bara vill ha en lugn stund för dig själv under påsken...


Rudenstams Vitavinbär mousserande alkoholfri dryck


Påsken är för många ett tillfälle att samla nära och kära runt bordet för att fira påskens glädje och gemenskap. Och vad kunde vara mer passande än att överraska dem med en läcker och omsorgsfullt tillredd alkoholfri påskdrink, en äggtoddy? Denna klassiska dryck, som vanligtvis förknippas med värmande smaker och festliga tillfällen, blir det perfekta komplementet till påskfirandet. Genom att erbjuda denna alkoholfria version av den älskade äggtoddyn visar du omtanke om alla dina gäster, inklusive de som föredrar att undvika alkoholhaltiga drycker eller de yngre familjemedlemmarna. En drink för alla helt enkelt


Här är ett recept för en underbar alkoholfri äggtoddy som garanterat kommer att sprida påskglädje 🐣

 

Recept för en härlig alkoholfri påskdrink


Ingredienser:

  • 4 äggulor

  • 4 matskedar socker

  • 4 dl mjölk

  • 2 tsk vaniljextrakt

  • En nypa kanel

  • En nypa riven muskotnöt

  • Vispad grädde och kanelstång för garnering

  • (Om man vill kan man även ha i lite alkoholfri rom för en extra kick i smaken, från t.ex -ISH Spirits)


Hur gör man:

  1. Separera äggulorna från äggvitorna och lägg äggulorna i en stor skål. Sätt äggvitorna åt sidan för senare användning.

  2. Tillsätt sockret till äggulorna och vispa ordentligt tills blandningen blir ljusgul och fluffig.

  3. Värm mjölken i en kastrull på medelvärme tills den når nära kokpunkten, men bara nära. Se till att inte låta mjölken koka.

  4. När mjölken är varm, häll den långsamt över ägg- och sockerblandningen medan du fortsätter att vispa. Detta hjälper till att temperera äggulan och undvika att den koagulerar.

  5. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och sätt tillbaka den på spisen. Tillsätt vaniljextrakt och kanel och värm upp under omrörning tills den når önskad temperatur.

  6. Ta bort från värmen och häll den alkoholfria äggtoddyn i fyra serveringsglas.

  7. Förbered de vispade äggvitorna genom att vispa dem till mjuka toppar. Försiktigt vik in de vispade äggvitorna i den varma ägg- och mjölk blandningen för att skapa en luftig konsistens.

  8. Garnera varje serveringsglas med en klick vispad grädde och pudra muskot och kanel för extra smak och dekoration.

  9. Servera omedelbart och njut av denna krämiga och värmande alkoholfria äggtoddy med vänner och familj under påskhelgen!


 

Har du provat den och vad tyckte du?


Det senaste..

bottom of page