
Himmelska Rabarber från Grudeholm ☀️
- Magnus
- för 3 dagar sedan
- 1 min läsning
Grudeholm är vackert beläget på Söderslätt mellan Vellinge och Västra Ingelstad. Gården drivs sedan 1989 av Caroline och Nils‑Johan Nilsson och är kanske mest lönd för sin rabarberodling. Odlingen har funnits sedan 1960‑talet — och spår går att finna ända tillbaka till 1940‑talet, via tidigare ägare.
Rabarberdrycken är gjord på rabarber av sorten Frambozenrood som skördas för hand mellan maj och augusti . Efter skörd sker kallpressning på Sövde Musteri, därefter blandas rabarberjuice med vatten och socker innan pastörisering och buteljering.
Drycken innehåller 45% ren kallpressad rabarberjuice och har en helt fantastisk intensiv smak av rabarber. Den är söt men det finns även en frisk syra i den som gör den väldigt svalkande i sommarvärmen 😀 Drick gärna i vinglas med is för att lyfta syran.
Comments