top of page

Himmelska Rabarber från Grudeholm ☀️

  • Skribentens bild: Magnus
    Magnus
  • för 3 dagar sedan
  • 1 min läsning

Grudeholm är vackert beläget på Söderslätt mellan Vellinge och Västra Ingelstad. Gården drivs sedan 1989 av Caroline och Nils‑Johan Nilsson och är kanske mest lönd för sin rabarberodling. Odlingen har funnits sedan 1960‑talet — och spår går att finna ända tillbaka till 1940‑talet, via tidigare ägare.


Rabarberdrycken är gjord på rabarber av sorten Frambozenrood som skördas för hand mellan maj och augusti  . Efter skörd sker kallpressning på Sövde Musteri, därefter blandas rabarberjuice med vatten och socker innan pastörisering och buteljering.


Drycken innehåller 45% ren kallpressad rabarberjuice och har en helt fantastisk intensiv smak av rabarber. Den är söt men det finns även en frisk syra i den som gör den väldigt svalkande i sommarvärmen 😀 Drick gärna i vinglas med is för att lyfta syran.

 
 
 

Comments


Det senaste..

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

 

Här tipsar vi lite då och då om drycker och kombos som vi gillar och som vi inte vill att du ska vara utan.

 

Alkoholfri inspiration helt enkelt :-)

Om du vill kan du även följa oss på Facebook och Instagram...

  • Instagram
  • Facebook

Kul att du vill vara med!

© 2035 by En Bättre Dryck. Powered and secured by Wix

bottom of page