top of page

Vad dricker man till stark Indisk mat? En Lassi kan vara ett av de bästa alternativen och alkoholfritt.

En alkoholfri svalkande Mango Lassi passar perfekt till just stark Indisk mat


Lassi har en historia som sträcker sig tillbaka flera århundraden i Indien och sägs ha sina rötter i Punjab-regionen, där den först konsumerades av herdar för att släcka törsten under de heta dagarna.


Lassi tillverkas genom att blanda yoghurt med vatten och kryddor som t.ex kardemumma eller ingefära. och kan vara antingen söt eller salt, beroende på smakpreferenserna. Den kanske vanligast varianten utanför Indien är mango lassi och den passar fantastiskt bra till just kryddig indisk mat eftersom dess kylande och mjuka smak balanserar hetta och kryddighet perfekt.

 

Ikväll åt vi en Lamm Biryani och bad om en lite starkare sås än vanligt, så där så att det kliar lite lätt i hårbotten. Att välja dryck till det kan vara svårt. Vatten kan lätt bara sprida kryddstyrkan och göra den ännu hetare. Vin är nästan omöjligt att matcha med men öl brukar passa rätt bra. Mjölk kan vara riktigt bra men kan kännas lite trist så då faller mitt val oftast på just mango lassi istället. Särskilt när jag vill ha något alkoholfritt till stark indisk mat :-)

 

Vilken är din favoritdryck till stark mat som t.ex. Indiskt?


Comments


Det senaste..

bottom of page