top of page

Vad dricker man till kryddstark mat? - Något alkoholfritt kan vara den perfekta matchen

Jag har flera gånger varit i Napa, California. Ett av mina favoritställen där är Luna Market. Ser ut lite som en convenient store för en bensinmack men längst in så har dom en disk där de gör Burritos på riktigt. Klientelet är till största delen mexikanska vingårdsarbetare så vi pratar alltså burritos med mycket smak och en hel del kryddor. Vad passar bäst att dricka till? En öl skulle funka fint men min favorit pairing är nog ändå en Mexikansk läsk som till exempel Jarritos Lime. Alkoholfritt passar ofta riktigt bra till kryddstark matdå sötman som ofta finns där gifter sig väldigt fint med hettan i kryddorna.


Burritos och Jarritos

Alkoholfritt till kryddstark mat - med tradition

Jarritos har en historik som sträcker sig tillbaka till 1950-talets Mexiko. Det grundades av Don Francisco "El Güero" Hill som skapade drycken för att erbjuda en autentisk, fruktig smakupplevelse till det mexikanska folket. Namnet "Jarritos" kommer från det spanska ordet "jarra", vilket betyder lerkruka, och hänvisar till de traditionella lerkrus som användes för att servera drycken på den tiden.


Det som särskiljer Jarritos är dess användning av naturliga ingredienser och äkta fruktjuicer, vilket ger drycken dess karakteristiska smak och fräschör. Dessutom har Jarritos behållit sin autentiska smakprofil genom åren och förblir en ikonisk del av den mexikanska dryckeskulturen.


Man kan njuta av Jarritos på många sätt som att dricka den kall, antingen direkt ur flaskan eller över is. Dess fruktiga smaker och lite sötma kompletterar perfekt en mängd olika maträtter, särskilt mexikansk mat som tacos, enchiladas, och quesadillas.


Att avnjuta dessa på baksidan sen med utsikt över vinodlingar är bara en bonus :-)

 

Vad dricker du till kryddstark mat?


Comentarios


Det senaste..

bottom of page