OddBird - Alkoholfri dryck till Sparris och eggs mimosa ala Thoma Keller
Kanske inte en given rätt på just nyår (det var då vi åt den) utan mer en vårig eller somrig rätt. Men det kanske är det man vill åt i vinter mörkret :-)
Normalt kanske man dricker en Riesling till detta men denna gång testade vi det här. Lit fruktigare men fortfarande med en syra som gifte sig fint med vinägretten.
Många saker på tallriken som tar tid att tillaga men går att förbereda i god tid så det bara snabbt är att montera
Drycken
Vad: Oddbird Spumante
Hur mycket: 88:- för 750ml
Vem: Oddbird startades 2013 av familjeterapeuten Moa Gürbüzer. Efter att ha jobbat med familjer som kämpat med alkoholrelaterade problem sadlade hon om och startade Oddbird för att skapa goda viner utan alkohol.
Hur: En Spumante gjord på den klassiska Proseccodruvan Glera
Var: Finns faktiskt på Systembolaget, Nr 19019 men även i vissa mataffärer
Till vad: En väldigt bra alkoholfri dryck som passar till mycket, bara kyld som den är men även väldigt bra alkoholfri dryck till sparris
Maten
Tog sin lilla tid att göra men väl värt det :-) Receptet hittar ni in den här...
Bouchon är Thomas Kellers restaurang i Napa. En klassisk bistro som han själv beskrivit som "Jag öppnade Bouchon för att ha någonstans att äta efter arbetspasset på The French Laundry"...
Comments