top of page

Alkoholfri Pina Colada - Solsken i glaset

Det är få drinkar man kopplar till solsken, hav och bad som Pina Colada. Ursprunget till denna utsökta cocktail är omdiskuterat, men den anses ha sina rötter på de soliga öarna i Karibien.


Rudenstams Vitavinbär mousserande alkoholfri dryck

Det finns flera påståenden om vem som egentligen skapade den första Pina Coladan, men de flesta historiker tror att dess ursprung kan spåras till Puerto Rico på 1950-talet. En populär legend berättar att en bartender vid namn Ramón "Monchito" Marrero skapade drycken på Caribe Hilton Hotel i San Juan år 1954. Enligt historien ville hotellet ha en signaturdrink som skulle spegla karibisk smak och känsla, och efter många försök lyckades Marrero skapa den perfekta blandningen av rom, kokoskräm och ananasjuice.


Andra källor hävdar att Pina Coladan kan ha sitt ursprung ännu tidigare, på 1800-talet, i Karibien. Enligt denna teori blandade pirater och sjömän lokala ingredienser som rom, kokos och ananas för att skapa en uppfriskande och dryck.


Även om ursprunget baseras på alkohol så går faktisk Pina Colada att göras helt alkoholfri och minst lika god!

 

Recept på alkoholfri Pina Colada


  • 2 delar ananasjuice eller fint krossad ananas

  • 1 del kokosgrädde

  • Några pressade klyftor lime

  • 1 del alkoholfri rom som till exempel denna fantastiska från ISH Skaka alla ingredienser i en shaker tills drinken är luftig och häll sen över krossad is i ett stort glas eller en ananas.... Man kan även köra allt ihop i en blender. Visste du att Pina Colada betyder hackad ananas och det beskriver ju drinker rätt väl. Blunda och känn doften och smaken av tropisk sommar, skål!


Caribbean Spiced Non-alcoholic Spirit

 

Hur blandar du din alkoholfria Pina Colada?


Comments


Det senaste..

bottom of page