3 tips på alkoholfri dryck till lasagne

Lasagne kan var något av det mest Italienska jag kan tänka mig och samtidigt en av svenskarnas absoluta favorit både till vardag och fest. Går att göra i oändliga variationer! Vegatariska, vilt, svamp, olika ostar allt funkar.
När det kommer till att matcha en alkoholfri dryck till lasagne är det viktigt att tänka på smakerna i rätten. Eftersom lasagne oftast är rik på smak och fyllig i konsistensen är det bra att välja en dryck som kan komplettera rättens smaker utan att dominera dem. Kort sagt, kraftig men inte för kraftig..
För att hjälpa lite på vägen i hur man kan tänka så har jag valt ut 3 stycken riktigt spännande varianter som jag tycker man ska (våga) prova 😀

Casa Emma Sanigovese Alcohol Free
Det finns numera många varianter på alkoholfritt rött vin. Vill man hålla sig till det Italienska spåret så kan man prova Casa Emma Sangiovese Alcohol Free som just nu finns på Systembolaget.
Smaken är bärig, lite kryddig med inslag av mörka körsbär, färska örter, hallon och lakrits.
Druvan i vinet är Sangiovese och kommer från producentens vingårdar i Castellina i Chianti och Barberino Vald d'Elsa i Toscana där de skördas för hand. Efter skörden så avstjälkas och krossas de följt av 15-20 dagars jäsning och skalmaceration. Vinet pressas, klarnas och avalkoholiseras sedan via membranfiltrering, också kallat omvänd osmos.
Vill du läsa mer om hur man gör alkoholfritt vin så kan du göra det här

Rålund alkoholfri kallpressad 100% blåbär
Bra med både syra och sötma och lite som att sätta näsan i blåbärsskogen. Det är rätt mycket kraft i smaken så den möter fint upp en god lasagne
Blåbären kommer från skogarna i Norr- och Västerbotten som sedan kallpressas innan de försiktigt pastöriseras och tappas på flaska

Virgin Mary
Våga servera en mocktail till maten!
Bloody Mary uppfanns i början av 1920-talet. Drinkens exakta ursprung är något omtvistat, men en av de mest accepterade historierna är att den skapades av bartendern Fernand Petiot på Harry’s New York Bar i Paris. Ursprungligen bestod drinken av vodka och tomatjuice, men med tiden utvecklades den och fler ingredienser som citronsaft, Tabasco, Worcestershiresås, sellerisalt och peppar lades till.
Virigin mary är den alkoholfria versionen där man helt enkelt tagit bort vodkan men behållit alla de fantastiska smakerna från tomatjuicen och kryddorna. Om man tar det lite försiktigt med Tabascon så kan den här mocktailen vara en fantastisk kombination med den tomatbaserade asagnen
Comentários