3 tips på alkoholfri dryck till Bibimbap

Bibimbap är en traditionell koreansk rätt som består av ris toppat med en mängd olika ingredienser som grönsaker, kött, och ofta ett stekt ägg, allt blandat tillsammans med gochujang (en kryddig koreansk chilisås).
Namnet "Bibimbap" kommer från de koreanska orden "bibim" (blanda) och "bap" (ris), vilket bokstavligen betyder "blandat ris".
För att hjälpa lite på vägen i hur man kan tänka när man ska matcha dryck till Bibimbap så kommer här 3 förslag som jag tycker man ska prova 😀

Ginger Beer
Den kryddiga och friska smaken av ingefärsöl fungerar bra med de starka smakerna i Bibimbap. Dessutom är det en uppfriskande dryck som hjälper till att balansera hetta från rätten.
Det finns många producenter av Ginger Beer men en av de jag gillar är Fever Trees variant. Den är läskande men ändå med ett litet sting i sig från ingefäran

Kokosvatten
För en mer tropisk twist, prova att matcha Bibimbap med kokosvatten. Den milda och sötande smaken av kokosnöt kompletterar perfekt de pikanta smakerna i maten. Även om många kanske vanligtvis dricker kokosvatten ur ett hälsoperspektiv så är det ett väldigt spännande alternativ när det kommer till alkoholfri dryck till bibimbap och annan Asiatisk mat

Grönt te
Ett klassiskt val att para ihop med asiatisk mat är grönt te. Inte bara har grönt te antioxidanter och hälsofördelar, det rensar också gommen mellan tuggorna av Bibimbap och bidrar till att förhöja smakupplevelsen.
Man kan köpa färdigt på flaska eller göra själv. Kallt eller varmt, vale tär helt ditt efter vad du själv gillar
Te är en väldigt underskattad dryck till mat
Comments