3 grymma muster på Systembolaget just nu för alkoholfri dryck till mat
Must kan ju va fruktansvärt långtråkig, o dötrist o tråkig o alldeles... alldeles underbar!
Det är en stor skillnad på blandjuice på tetra och kvalitetsmust tillverkat med riktigt hantverk :-)
Här är 3 favoriter just nu när det kommer till alkoholfri must till mat

Tosterups Verjus från Tosterup är en riktigt bra alkoholfri dryck till fisk, fläsk, kyckling och vegetariskt
Verjus betyder ju egentligen "förjuice". Historiskt är en Verjus en smakrik saft som utvinns från omogna vindruvor. Med sin syrliga och lätt söta karaktär används den som en smaksättare i matlagning. Dess friska syra förhöjer rätters komplexitet och balanserar smaker utan att dominera. Verjus har blivit en populär ingrediens i köket, särskilt i dressingar, såser och marinader. Denna naturliga juice har blivit ett oumbärligt verktyg för kockar och gastronomientusiaster som strävar efter att lyfta fram och förbättra smakupplevelsen på ett sofistikerat sätt.
På Tosterup så tar man de äpplen man gallrar bort, innan de blivit riktigt mogna, och gör en Verjus på dom. Resultatet blir en dryck med frisk syra och lite mindre socker än vad man skulle fått om man använt de mogna äpplena vid den slutliga skörden
Servera den gärna lätt kyld i Riesling-glas

Le Petiot Jus de Poire Pétillant är en väldigt trevlig mousserande päronmust som bara är till för att njuta
Fruktig, mousserande must med sötma och tydlig karaktär av gula päron och örter

Jus de Pommes Artisanal Pétillant Alcohol Free är en underbar must som kan avnjutas precis som den är eller till förslagsvis en fläskrätt
Mycket fruktig, mousserande, nyanserad must med sötma och tydlig karaktär av röda äpplen, inslag av honung, hasselnötter, vita blommor och pomerans.
Låt den gärna stå framme ett tag, kanske även dekantera den och servera den sen i stora kupor
Comments