top of page

3 favoriter för alkoholfri öl till grillat


Få saker är härligare en ljummen sommarkväll än att stå vid grillen med en öl i handen. Det är något speciellt med den elden och värmen och alla dofter. Det kan ju ta ett tag så då får man svalka sig med några härliga öl..


Ölproducenterna har ju kommit oerhört mycket längre än vinproducenterna när det kommer till att skapa riktigt bra alkoholfri öl. Till stor del beror det på att det är något lättare att skapa riktigt bra smakande öl även med väldigt låg eller ingen alkohol i jämförelse med att göra motsvarande för vin men också för att vi har en mycket längre tradition av att producera och dricka öl med låg alkoholhalt. Övning ger färdighet. En annan drivkraft från just producenthåll kan ju också vara att man får göra reklam för alkoholfri öl men då måste det finnas en rejäl volym konsumenter och det får man ju inte genom att göra dålig öl...


Oavsett anledning så finns det mycket gott att välja från. Här är 3 av mina favoriter just för stunden för alkoholfri öl till grillat :-)

 
Easy Rider Bulldog alkoholfri IPA

Easy Rider Bulldog från Spendrups och Gotlands Bryggeri

En ofiltrerad öl gjord på karamellmalt och Bulldog Pale Ale-malt. Humleblandningen består av amerikansk Citra, australiensk Galaxy samt nyazeeländsk Pacific Jade.


Smaken är len och fyllig med riktigt fin humlesmak och bäska, en riktigt härlig IPA. Se till att ha riktigt bra musik i högtalarna för det gör grillkvällen ännu bättre


IPA, eller India Pale Ale, är en ölstil som har sina rötter i Storbritannien under 1800-talet. Dess ursprungliga syfte var att bryggas extra stark för att klara den långa sjöresan till Indien under kolonialtiden. För att skydda ölet från att bli dåligt tillsattes extra humle, vilket också gav det en distinkt och bitter smakprofil.


Idag är IPA en av de mest populära och mångsidiga ölstilarna runt om i världen. Den kännetecknas oftast av sin robusta humlesmak och doft, med toner av citrus, tall och blommor och kan vara allt från lätt och uppfriskande till kraftigt och fylligt, och den kommer i olika variationer som American IPA, Imperial IPA och New England IPA.

 

Menabrea Zero Zero

Menabrea är en italiensk öl som har en historia som sträcker sig tillbaka till 1846. Den bryggs i staden Biella, belägen i regionen Piemonte i norra Italien och ölen är uppkallad efter familjen Menabrea, som grundade bryggeriet.

Zero Zero är en öl som, precis som namnet antyder, är helt alkoholfri. Smaken är fortfarande väldigt stiltypisk för Italiensk öl där kroppen är lite lättare men det fortfarande finns en fin liten beska. Otroligt svalkande en varm sommardag. Testa att göra en Pinza på grillbord i sommar, en fantastisk kombo!

 

Carlsberg Hoppy Lager alkoholfri öl

Carlsberg Hoppy Lager från Carlsberg

Massvis med härlig blommig humle!. Hoppy Lager tre gånger under bryggningen varav den sista är en torrhumling med citrahumle och det märks!


Citra är idag en av de mest populära humlesorterna bland hantverksbryggerier med en tydlig fruktighet och mycket citrus något som blir väldigt framträdande i den här ölen. En härlig aromatisk, blommig friskhet med den där lilla humlebäskan på slutet som gör den riktigt törstsläckande. Fantastisk i handen bredvid grillen men även till det man sen grillat. Då den är lite lättare kommer den passa till allt från kött till kyckling och grönsaker 

Här fick ni 3 riktigt härliga förslag på alkoholfri öl till grillat, smaklig måltid!

Comentarios


Det senaste..

bottom of page