top of page

Välkommen till En Bättre Dryck - Alkoholfri inspiration

Jag älskar mat och dryck i alla dess former. Med eller utan alkohol. Jag dömer absolut ingen utan alla dricker det de vill men jag tycker att det finns vissa brister när det kommer till alkoholfritt i form av butiksutbud, kunskap och sociala barriärer. Det vill jag hjälpa till att ändra.Det finns så många bra och goda alkoholfria alternativ på marknaden idag och det kommer fler för varje dag. Ändå så finns det en knepig barriär för många när de vill välja ett alkoholfritt alternativ. Om andra i sällskapet dricker alkoholhaltiga alternativ så kommer du baserat på ditt dryckesval få en fråga om DIG. Är du sjuk, gravid, ska du köra bil, ska du upp tidigt? Jag vill flytta fokuset från person till dryck -“åh, den där har jag hört om, passar det bra till maten?”


Jag har därför skapat plattformen En Bättre Dryck. Den har hittills bara funnits på Instagram och Facebook men nu är siten även på plats även om den aldrig blir helt klar.... Tanken är att tipsa, introducera och utbilda vanliga konsumenter i alkoholfria drycker. På sikt vill jag även kunna hjälpa producenter, importörer och detaljister att förbättra utbudet, erbjudandet, marknadsföringen och på det sättet faktiskt kunna förändra kulturen runt alkoholfria drycker.


Min målbild om än långt borta i fjärran är när en man i 50-årsåldern (det är den gruppen som kanske är minst benägen att välja alkoholfritt) står och väljer dryck till sin entrecote och valet står mellan en Amerikansk Zinfandel, ett Rhone-vin eller en Jämtländs Svartvinbärsmust. Att två har alkohol och en inte är inte en intressant variabel utan målet är den dryck som passar bäst. En bättre dryck helt enkelt.


Skål!


Magnus

Det senaste..

bottom of page