top of page

Sicilianska skönheter - Vacker alkoholfri dryck att njutas i solen

Aranciata, Arancia Rossa, Spuma, Chinotto och Gassosa från Bibite Polara. Alla underbara drycker med Siciliansk tradition. Drick dom precis som dom är i stora glas med is och njut av de vackra flaskorna


Vackra Sicilianska drycker från Bibita Polara
Vackra och välsmakande Sicilianska drycker från Bibita Polara

Finns det något bättre än att njuta av vårsolen och svalka sig med en iskall dryck. Vill man njuta både smakmässigt men även estetiskt så kan jag varmt rekommendera dess Sicilianska skönheter.


Särskilt Chinotto är en väldigt trevlig dryck som ursprungligen härstammar från chinotto-apelsinen, en citrusfrukt som liknar apelsinen men har en mer bitter smak. Historiskt sett tros chinotto ha introducerats i Italien från Kina under 1500-talet. Under 1900-talet började den populära drycken att produceras på mer kommersiell nivå. Smaken av chinotto är komplex och balanserad, med en bitterhet som kompletteras av sötma och subtila kryddiga toner. Den är ofta beskriven som en sofistikerad och uppfriskande dryck som passar bra som aperitif eller som ett alternativ till mer traditionell alkoholfri dryck.

Chinotto har blivit en ikonisk del av italiensk dryckeskultur och är en favorit bland dem som uppskattar unika smakupplevelser och historiska drycker. 

Har du provat någon av dessa och vad tyckte du?


Comments


Det senaste..

bottom of page