top of page

Rudenstams Vitavinbär Mousserande - En rätt unik alkoholfri dryck

Ensam i sitt slag..


Rudenstams Vitavinbär mousserande alkoholfri dryck

Rudenstams Mousserande Vitavinbärsdryck kommer från vad åtminstone förr var Sveriges enda kommersiella odling av vita vinbär. Jag vet andra producenter som pratat om att plantera men inte säker på hur planerna gått.

Drycken är frisk och består av såväl cideräpplen som vita vinbär. Den sötma som finns, som är något lägre än t.ex vanlig äppelmust balanseras fint av en härlig syra som gör den väl passande till mat. Idag avnjöts den till en club sandwich

 

Drycken


  • Vad: Rudenstams Vitavinbär Mousserande

  • Hur mycket: Cirka 40:- för 650ml

  • Vem: I Skärstadalen, som även kallas Äppledalen, utmed Vätterns östra sluttningar har det odlats frukt sedan 1930-talet. Här i Äppledalen finns Rudenstams Bär & Frukt. Tack vare det unika klimatet och odlingsmarkernas läge kallas området ”Smålands Toscana” och ”Äppledalen”. Den djupa Vättern värms nämligen upp långsamt och bromsar på så sätt våren, samtidigt som den håller kvar sommarvärmen in på hösten innan den kylts ner. Det gör att klimatet blir stabilt och gynnsamt för fruktodling. Här odlas äpplen, jordgubbar och vinbär.

  • Hur: Vitavinbär mousserande är en blandning av både vitavinbär och äpplen

  • Var: Svårhittad just nu så håll ögonen öppna

  • Till vad: Den är torrare i smaken och bör drickas väl kyld. Passar bra till skaldjur eller som en alkoholfri dryck när man vill ha något gott vid ett bra tillfälle.


 

Har du provat den och vad tyckte du?


Det senaste..

bottom of page