top of page

Menabrea Zero Zero alkoholfri öl till Pinza - En sommarhit

En skön stund i solen

Menabrea Zero Zero alkoholfri öl till Pinza

Menabrea är en italiensk öl som har en historia som sträcker sig tillbaka till 1846. Den bryggs i staden Biella, belägen i regionen Piemonte i norra Italien och ölen är uppkallad efter familjen Menabrea, som grundade bryggeriet.


Zero Zero är en öl som, precis som namnet antyder, är helt alkoholfri. Smaken är fortfarande väldigt stiltypisk för Italiensk öl där kroppen är lite lättare men det fortfarande finns en fin liten beska. Otroligt svalkande en varm sommardag och idag blev den en väldigt trevlig kompis till en Pinza!


Om man missat det så är Pinza en typ av pizza som har sina rötter i antikens Rom, men som har fått nytt liv och popularitet. Till skillnad från den traditionella rundade pizzan, har Pinza en oval form och en tunnare botten. Den brukar kännas lite lättare och mer lättäten än traditionell pizza så man inte blir lika däst. Idag blev det en klassisk topping med tomat och mozzarella på en uteservering och tillsammans med en Menabrea Zero Zero blev det en fin liten paus och eftermiddagssnack på försommarpromenaden. Alkoholfri öl till Pinza är bra grejer!

 

Har du provat den och vad tyckte du?


Det senaste..

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

 

Här tipsar vi lite då och då om drycker och kombos som vi gillar och som vi inte vill att du ska vara utan.

 

Alkoholfri inspiration helt enkelt :-)

Om du vill kan du även följa oss på Facebook och Instagram...

  • Instagram
  • Facebook

Kul att du vill vara med!

© 2035 by En Bättre Dryck. Powered and secured by Wix

bottom of page