top of page

Menabrea Zero Zero alkoholfri öl till Pinza - En sommarhit

En skön stund i solen

Menabrea Zero Zero alkoholfri öl till Pinza

Menabrea är en italiensk öl som har en historia som sträcker sig tillbaka till 1846. Den bryggs i staden Biella, belägen i regionen Piemonte i norra Italien och ölen är uppkallad efter familjen Menabrea, som grundade bryggeriet.


Zero Zero är en öl som, precis som namnet antyder, är helt alkoholfri. Smaken är fortfarande väldigt stiltypisk för Italiensk öl där kroppen är lite lättare men det fortfarande finns en fin liten beska. Otroligt svalkande en varm sommardag och idag blev den en väldigt trevlig kompis till en Pinza!


Om man missat det så är Pinza en typ av pizza som har sina rötter i antikens Rom, men som har fått nytt liv och popularitet. Till skillnad från den traditionella rundade pizzan, har Pinza en oval form och en tunnare botten. Den brukar kännas lite lättare och mer lättäten än traditionell pizza så man inte blir lika däst. Idag blev det en klassisk topping med tomat och mozzarella på en uteservering och tillsammans med en Menabrea Zero Zero blev det en fin liten paus och eftermiddagssnack på försommarpromenaden. Alkoholfri öl till Pinza är bra grejer!

 

Har du provat den och vad tyckte du?


コメント


Det senaste..

bottom of page