top of page

La Vigannerie - Lyxig Alkoholfri dryck till citronsorbé

Det här är gott på riktigt... En äppelciderns Rolls Royce...


Vi behöver börja tänka mer på att kunna ”lyxa till det” även när det gäller alkoholfritt, det är något som annan dryck inte borde få ha monopol på. Det är så vi kan skapa en grund för riktigt bra alkoholfria drycker, att vi faktiskt är beredda att betala för bra drycker, alkohol eller ej 🏆


Lyxig alkoholfri dryck

La Viganniere är en riktigt lyxig alkoholfri dryck som gör sig för vilket bättre tillfälle som helst kommer från Calvados Pays d'Auge i Frankrike som sträcker sig som en äppelkantad dalgång genom nordöstra delen av Normandie och är bland annat känt för sin Calvados. Små fina delikata bubblor som för tankarna till vintage champagne och en gudomlig smak av äpple med en touch av brynt smör.... Drick som den är i lätt kupade Champgneglas bara som den är eller till en citronsorbé som vi gjorde :-)

 

Drycken


  • Vad: La Vigannerie Jus de Pomme Pétillant

  • Hur mycket: Kanske 100:- för 750ml

  • Vem: La Vigannerie

  • Hur: Cideräpplen från Calvados Pays dÁuge i Frankrike. Blenden utgörs av hälften syrliga och hälften bittersöta sorter där Petit Jaune och Douce Moen är dominerande.

  • Var: Svårhittad just nu så håll ögonen öppna

  • Till vad: En väldigt bra alkoholfri dryck som passar till mycket, bara kyld som den är men även väldigt bra alkoholfri dryck till dess

Maten


Lite citronsorbet eller vaniljglas. Behöver inte vara svårare än så. Lägg på lite hjortron om man vill ha den fulla lyxen..
 

Vilken är din bästa alkoholfria cider?


Comments


Det senaste..

bottom of page