top of page

En alkoholfri dryck som "Hero" - Björnjägarens Swedish Oak Äppelmust från Köpings musteri

Varje år på julafton så brukar jag servera en mellanrätt som startar med en dryck. Jag sätter sedan ihop några saker som ska passa bra med drycken men det är drycken som är i fokus. "The hero" som man ibland säger. Jag har genom åren serverat massor av olika drycker till familjen. Det har varit vin, bourbon, sherry, öl och allt möjligt men de senaste åren har drycken varit en alkoholfri dryck.


Rudenstams Vitavinbär mousserande alkoholfri dryck

Mellanrätten för ett par år sedan var: Björnjägarens Swedish Oak Äppelmust från @kopingsmusteri serverad med halstrad oxfile, Louisiana BBQ glaze och en rökt cheddarost.


Det här var en av de häftigaste dryckerna jag provat på länge. En äppelmust som lagrats på Svenska whiskeyfat. Musten tar verkligen smak av whiskeyn och faten men får faktiskt även en skvätt alkohol med på köpet och håller därför 1.65%. Nästan alkoholfritt och med de 6-7 centiliter som serverades i varje glas ganska snällt. Tillsammans med köttet, den rökiga bbq-såsen och osten blev det en av de bästa tallrikarna mellanrätterna hittills


Hoppas ni får en fin start på det nya året!


 

Har du provat den och vad tyckte du?


Det senaste..

bottom of page