top of page

Beskows VY - Alkoholfri dryck till mat när den är som bäst

Jag träffade Fredrik för första gången 2018 och förstod redan då att vi hade mycket gemensamt när det kom till dryck. Förutom ett stort tekniskt kunnande så brinner han verkligen för bättre alkoholfria drycker!


Vi har ett väldigt snarlikt sätt att se på alkoholfria drycker. Så här beskriver han det:

”Alkohol” och ”frihet”. Vårt förhållande till alkohol ser olika ut beroende på vem vi är och var vi befinner oss. Alkohol är både positivt och negativt, vi gör ingen debatt kring det här. Men det ska vara en självklarhet att välja för varje tillfälle utan att behöva kompromissa vare sig på kvalitet, upplevelse, relevans eller njutning.


Fredrik har alltid strävat efter att skapa riktigt kvalitativ och bra alkoholfri dryck till mat. Jag hade tidigare provat VY i några olika varianter och fullkomligt älskade dom och sedan dess har de alltid varit med på den alkoholfria repertoaren hemma hos oss.


Denna nyårsafton så var en mellanrätterna ugnsrostat bröd med tonfisk, sardiner och sardeller. Rätt mycket smaker och då föll valet på VY Vild Blå.


Bröd fisk och en flaska alkoholfri dryck, Beskows VY
Beskows VY - Alkoholfri dryck till mat när den är som bäst

Bröd, fisk och bra dryck. Behöver inte vara svårare än så

 

Drycken


  • Vad: Beskows VY Vild & Blå

  • Hur mycket: 64:- för 375ml

  • Vem: Beskows Drycker AB

  • Hur: Denna dryck är gjord av blåbär, slånbär, aronia, svarta vinbär, äpple och rabarber. Basen består delvis av producentens specialcider, gjord av äpple och paradisapel, som jäst ut helt vilket ger en torr cider som sedan avalkoholiserats. Efter drycken blandats pastöriseras den och tappas på flaska.

  • Var: Finns faktiskt på Systembolaget, Nr 1959

  • Till vad: En väldigt bra alkoholfri dryck som passar till lite mer kraftiga smaker som till exempel fläsk, lamm eller som här bröd och fisk :-)

Maten


Det var en av våra gäster som stod för denna rätt men fantastisk just för att den är så enkel och smakfull


Etiketten för Beskows VY
Steven Nobles illustration för Beskows VY

Detta kan vara en av de vackraste etiketter som gjorts.. Illustrationen är tecknad av Steven Noble.

 

Vad är din bästa alkoholfria matchning med inlagd fisk?


تعليقات


Det senaste..

bottom of page