top of page

3 favoriter för alkoholfri dryck till kött




När det kommer till att välja alkoholfri dryck till kött så finns det lite att tänka på. Hur smakrikt ska det vara, vilka smaker passar ihop, hur ska sötman vara, hur ska syran vara, ska det vara kolsyrat eller inte..


För att hjälpa lite på vägen i hur man kan tänka så har jag valt ut 3 stycken riktigt bra drycker som jag inte tycker man får missa :-)


 


Beskows VY Äpple och Slånbär

Beskows VY Äpple och Slånbär från Beskows VY är en riktigt bra alkoholfri dryck till lite mörkare kött som nötkött men även till lamm. Smaken är stor och gör sig absolut bäst i en större kupa där smakerna verkligen kommer fram, gärna ännu större än avsmakningsglaset på bilden

Klar och rubinröd utan kolsyra. Ren och tydlig doft av blåa bär och en liten örtighet. Finstämt lätt kropp men som sagt smakrik. Friskt fruktig med läskande syra och påtagliga frukttanniner i avslutet. Smaken domineras av blåbär och slånbär.


Låt den gärna stå framme ett tag, kanske även dekantera den och servera den sen i stora kupor

 

Mousserande äppelmust och fläsk

Jus de Pommes Artisanal Pétillant är en väldigt trevlig mousserande äppelmust med en precis lagom sötma som gör den fantastisk till fläskkött

Fruktig, mousserande must med sötma och tydlig karaktär av röda äpplen, inslag av honung, hasselnötter, vita blommor och pomerans.


Drick den gärna lite kyld och servera i Rieslingglas som lyfter fram syran i musten då passsar den ännu bättre till maten


Tror att jag serverade en ugnstekt fläskfilé med kål, potatis och torkade fikon när den här bilden togs. Magi :-)


 

Svartvinbärsmust och flankstek

Nigrum Svartvinbärsmust från Ribes Nigrum i  Jämtland är en ständig favorit när den går att hitta. Fanns ibland på Systembolaget men även i andra butiker, man får helt enkelt hålla ögongen öppna för denna delikata dryck

Många djupa smaker, fruktig, frisk med liten sötma och tydlig karaktär av svarta vinbär. Inslag av mörka körsbär, örter och vanilj. Passar väldigt bra till lite kraftigare kötträtter som nöt eller vilt.


Låt den gärna stå framme ett tag, kanske även dekantera den och servera den sen i stora kupor


Den här gången grillade vi flankstek sådär härligt rosa och serverade den med bacon som legat och smält på köttet, flingad parmesan och grillad mango...



 

Här fick ni 3 riktigt härliga i mina ögon delikatesser som passar utmärkt som alkoholfri dryck till kött, smaklig måltid!

Comments


Det senaste..

bottom of page