2 tips för alkoholfritt till vit sparris - En avalkoholiserad Sparkling Chardonnay och en alkoholfri cider
Maj betyder vår och vit sparris ❤️

Vit sparris är en riktigt delikatess och för mig ett vårtecken även om det i år kändes mer som november.. Den tyska vita sparrisen anses av många vara den absolut bästa och i Tyskland har den en lång kulturell historia där man till och med har sparrisfestivaler. Det tyska klimatet och den specifika jordmånen ger optimala förhållanden för odling av vit sparris som växer främst i områden som Rheinland-Pfalz, Baden-Württemberg och Niedersachsen.
När jag lagar vit sparris serverar jag den nästan alltid med en hollandaise och knaprig serranoskinka. Ibland bryner jag smöret innan och kör det i såsen för att få en nötigare smak men den här gången blev det mer klassiskt.
Drycken till sparris brukar traditionellt vara Riesling eller en ekad Bourgogne men i år provade vi något annat. Alkoholfritt till vit sparris kan vara väldigt gott 😊

Noughty - Thomson & Scott Dealcoholized Sparkling Chardonnay. En fruktig smak med gula äpplen och citrus. Rätt "vinig" i sin syra men balanserad och fin. Bör drickas väl kyld och gifter sig fint med citronen i Holandaisen utan att ta över i smak.

Pomologik Hantverkscider. En riktigt härlig cider med röda äpplen och en touch av nätter. En högre sötma men ändå rätt lagom som gifte sig bra med sötman i sparrisen. Även riktigt god att dricka bara som den är 🍎
留言